Truckkort - vägen till ditt nya jobb

Allt du behöver vet om truckkort

Går du i tankarna att ta truckkort? Då är vi på Truckexperten ett riktigt bra val. Varför? Jo, vi är en av Sveriges mest flexibla och lyhörda truckutbildningar, och erbjuder våra kurser för så lite som 120 kr i månaden. Trots ett billigt pris håller våra truckutbildningar högsta standard och utförs alltid med säkerhet i fokus. Att skaffa sig ett truckkort kommer att ge ditt CV en rejäl boost och underlätta jobbsökandet ordentligt. Efterfrågan av välutbildade truckförare är hög på arbetsmarknaden idag och arbetet är välbetalt. En truckförare tjänar i snitt 31 800 kr. Det kryllar av möjligheter för dig som vill ta truckkort. Därför kan en bra truckutbildning ge dig utökade möjligheter och med ett truckkort från Truckexperten i handen tar du ett steg närmare ditt nya jobb som truckförare! 

Vilka typer av truckkort ska jag ha?

Det vanligaste är Truckkort A+B. Det är det mest efterfrågade behörigheten på arbetsmarknaden. Vi har valt att lägga till Truckkort D1 för att göra dig ännu mer attraktiv för arbetsgivare. Läs mer om våra utbildningar nedanför, eller kolla in vår utbildningskalender för priser och datum. Boka din truckutbildning redan idag, och du kommer ha ditt truckkort i handen snarare än du tror.

Våra truckutbildningar utförs i våra moderna lokaler. Hit är alla välkomna, privatpersoner såväl som företag, och ingen tidigare erfarenhet behövs. Det enda kravet vi har på dig som elev är att du ska ha fyllt 16 år. När du tar ditt truckkort hos oss får du alltid körgaranti, vilket innebär att du får flera försök vid både uppkörning och teori. Helt utan extra kostnad såklart! Nu erbjuder vi även hjullastarutbildning

  • Var: Jönköping, Norrköping, Skövde, Växjö & Skövde
  • När: Varje vecka
  • Vad: Truckkort med behörighet A1-4, B1-6 och D1.
  • Hur: Praktik på plats dag 1, teori online hemifrån dag 2
  • För: Privatpersoner och företag
  • Pris: mellan 1499 kr-2499 kr eller från 120 kr/månad med Klarna

Truckkort billigt och snabbt - helt på dina villkor

Hos oss på Truckexperten är vi otroligt stolta över att kunna erbjuda en truckutbildning som är tillgänglig för alla, oavsett förutsättningar. Detta gör vi genom att erbjuda en högkvalitativ truckutbildning med körgaranti till ett konkurrenskraftigt pris. Endast TRUCKEXPERTEN erbjuder truckkort A1-4, B1-6 och D1 från 1499 kr! Hos oss är säkerheten för våra elever viktig, och vi lägger ett stort fokus på att du ska få en trygg utbildning.  Därför kan du alltid räkna med att lära dig alla de kunskaper som krävs för att bli en professionell och säker truckförare. Utbildningen tar plats i moderna lokaler med många truckar, så att du aldrig behöver känna dig stressad eller vänta på att det blir din tur att få köra.  

Truckkort med körgaranti

Som för alla våra utbildningar gäller även körgarantin för våra truckutbildningar.  Körgarantin innebär att du får komma tillbaka till oss och öva på dina färdigheter efter avslutad utbildning, både praktiskt och teoretiskt. Vi erbjuder även nya försök om du inte skulle bli godkänd, helt utan extra kostnad. Ta truckkort genom oss och ta ett steg närmare din nya karriär!

Vill du gå din truckutbildning på engelska?

Föredrar du att gå din truckutbildning på engelska istället för på svenska kan du självklart göra det hos oss! För dig som är lite osäker språkligt utför vi mer än gärna vår truckutbildningar på det engelska språket istället. Det kallar vi en truckutbildning utöver det vanliga!

Delbetala din truckutbildning med Klarna

Visste du att du kan delbetala ditt truckkort hos oss? För att göra vår truckutbildning ännu mer tillgänglig, oavsett resurser, har vi gjort det möjligt att delbetala våra kurser via Klarna. Hos oss kan du alltså få din truckutbildning från endast 120 kr i månaden. Ett billigare truckkort får du leta länge efter!

Klarnabild

Truckar & truckkort: Vilka behörigheter finns?

På Truckexperten kan du få truckkort med behörighet att köra trucktyp:
A1, A2, A3, A4, B1, B2, B3, B4, B5, B6 samt D1.

De vanligaste trucktyperna är A+B, alltså A1-4 och B1-6. Genom att skaffa dig ett truckkort med dessa behörigheter har du riktigt goda chanser till arbete, både i staden du bor och över hela Sverige! 

  • A-truck =  låglyftande truck och ledstaplare.
  • B-truck = höglyftande truck, t.ex. motvikts- och skjutstativtruck.
  • C-truck = stor truck t.ex. hjullastare och timmertruck.
  • D-truck = drag-, flak- och terminaltruck.

Truckutbildning på 1-2-3!

Hos oss får du ditt truckkort på 1-2-3, bokstavligt talat. Våra truckutbildningar tar plats vid två tillfällen, varav endast ett av dessa är fysiskt på plats i våra lokaler. 

Såhär går våra truckutbildningar till: 

Dag 1: Du genomför den praktiska delen med truckkörning och övningar på plats i våra lokaler. Vi har gott om truckar så att du får träna så effektivt som möjligt. 

Dag 2: Den teoretiska delen görs online på distans. Det betyder att du kan utföra ditt teoriprov tryggt och bekvämt hemifrån. 

Dag 3: Godkänns både praktiska och teoretiska delen skickar vi ditt truckkort till dig på dagen du blir godkänd! 

Skulle du inte bli godkänd på ett eller båda momenten får du alltid nya försök av oss helt gratis. Du behöver därför aldrig känna någon press kring extra avgifter om uppkörning eller teori inte skulle gå bra. Detta kan i sig motverka eventuell nervositet, och i slutändan påverka ditt slutresultat positivt! Vi är jätteglada över att få skicka ditt nytagna truckkort till dig, oavsett hur många försök som krävs för att nå dit. 

Gå din truckutbildning hos Truckexperten och få ditt truckkort på två dagar!
Med en bra truckutbildning i bagaget och ett truckkort i handen är det lätt att få jobb som truckförare.

Truckkort på helg och distans

Vi erbjuder även truckutbildningar på helger för dig som har begränsad tid under vardagarna. Hos oss på Truckexperten lägger vi alltid ett stort fokus på att allt ska gå säkert och smidigt, och därför genomförs utbildningen i små grupper och delvis på distans.  Med andra ord undviks onödigt köande och trängsel, så att du kan lära dig det du behöver i din egen takt och få all hjälp du behöver. 

Arbetslös? Ta truckkort!

Truckexperten vill uppmuntra dig som är arbetslös att ta truckkort genom att bidra med extra hjälp. Hos oss får du behörighet att köra de vanligaste trucktyperna som efterfrågas av lager och arbetsgivare för truckförare idag. 

När du tar ditt truckkort hos oss hjälper vi dig med jobbsökande efter avslutad utbildning. Tack vare vårt breda kontaktnät och högkvalitativa utbildning har du med andra ord nästan garanterat ett arbete inom kort tid efter avslutad utbildning. 

En komplett truckutbildning

Under vår truckutbildning får du även lära dig om säkerhetsfrågor och tillsyn av trucken. Vår ambition är att utbilda trygga och skickliga truckförare för att öka effektivitet, sänka kostnader och undvika personskador. Känner du dig inte helt säker efter utbildningens slut är du alltid hjärtligt välkommen tillbaka för att öva mer. 

Hos oss lägger vi lika mycket fokus på både kvalitet och effektivitet. Vårt ultimata mål är att du ska lämna våra lokaler rak i ryggen med trygga kunskaper, som vi hoppas kommer att ta dig långa vägar! Ett truckkort är en riktigt värdefull investering som du sedan har med dig för resten av livet. 

Ta ditt truckkort hos Truckexperten

Du hittar våra truckutbildningar i Jönköping, Norrköping, Skövde, Växjö och Nässjö. 

Våra utbildningslokaler nås enkelt med kollektivtrafik och vi har fri parkering.

Du kan enkelt hitta till oss genom en sökning här

Utbildningskalender

Här hittar du en översikt över alla våra planerade truckutbildningar, samt information om truckutbildningens datum, plats, tid och pris.

Att lära sig köra truck är en investering för livet.
Boka din utbildning redan idag och ta ditt truckkort du också!

Gå truckutbildning i Värnamo. Få ditt truckkort billigt och snabbt.

Övriga villkor

Skulle en truckutbildning ha för få anmälda deltagare förbehåller vi oss rätten att ställa in eller flytta denna. Detta meddelar vi dig självklart om i god tid innan själva utbildningstillfället. 

När du anmäler dig för att ta truckkort hos oss är detta bindande. Sker avbokning mindre än 5 arbetsdagar (måndag-fredag) före kursens start debiteras hela avgiften.

Ta ditt truckkort hos oss

Har du frågor eller funderingar kring truckkort eller vår truckutbildning är du hjärtligt välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post. 

Telefon: 076 138 46 75
E-post: info@truckexperten.se

Du kan även hitta Truckutbildnings kurser på utbildning.se.

 Välkommen till vår truckutbildning i Norrköping, Jönköping, Nässjö, Växjö, Stockholm och Skövde!

VANLIGA FRÅGOR OM TRUCKUTBILDNING & TRUCKKORT

Du kan ta ditt truckkort hos oss på Truckexperten som privatperson eller företag. Vi utför truckutbildningar i Jönköping, Norrköping, Nässjö, Växjö & Skövde. Vi har många elever som kommer till oss från orter som Borås, Ulricehamn, Mariestad, Vara, Uddevalla, Trollhättan, Götene, Falköping, Skara, Växjö, Tranås, Eksjö, Motala m.m. Kontakta oss om du behöver hjälp med vägbeskrivning. Vi kommer även ut och utför truckutbildningen på plats hos er på ert företag.

Vi har en så kallad körgaranti på våra truckutbildningar. Truckutbildning med körgaranti innebär att du får komma tillbaka till oss och öva dina färdigheter efter avslutad utbildning, både praktiskt och teoretiskt. Vi erbjuder även nya försök om du inte skulle godkännas, helt utan extra kostnad. Gå din truckutbildning i Jönköping, Nässjö, Skövde, Norrköping och Växjö och ta ett steg närmare din nya karriär!

Vi utbildar i moderna lokaler i Jönköping, Norrköping, Nässjö, Växjö & Skövde. 

Adressen till utbildningslokalen i Jönköping är: Industrigatan 7, 553 02 Jönköping.

Adressen till utbildningslokalen i Norrköping är: Butängsgatan 8A, 602 23 Norrköping.

Adressen till utbildningslokalen i Nässjö är: Terminalgatan 6, 571 34 Nässjö. 

Adressen till utbildningslokalen i Skövde är: Kaplansgatan 34, 541 34 Skövde. 

Adressen till utbildningslokalen i Växjö är: Kvarnvägen 6, 352 41 Växjö

Truckutbildning för kategori A+B+D1 kostar just nu kampanjpris: från 1749:- per person, ordinarie pris 2799:- för privatpersoner. Företag kan kontakta oss för offert. 

Vår truckutbildning tar 2 dagar. Första dagen gör du den praktiska delen i våra lokaler. Andra dagen gör du teoridelen hemifrån digitalt.

Ja. Arbetsgivaren ansvarar för att truckförarens teoretiska och praktiska kunskaper är skriftligt dokumenterade. Arbetsmiljöverket är den myndighet som bevakar efterlevnaden av regler för truckkörning. Mer information finns på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Ja! Regler för truckkörning, regler för truckförarutbildning och annat som rör hantering med truckar finns främst i Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2006:5.

Du måste vara minst 16 år för att ta truckkort hos oss. 

Nej, det är inget krav på att du måste ha körkort för att ta truckkort. Det enda kravet vi har är att du har fyllt 16 år. 

Det går bra att delbetala hos oss via Klarna. Vi ordnar allt på plats under din utbildning.

Ja, vi håller företagsanpassade utbildningar i våra lokaler eller ute hos er i hela Sverige! Vi är marknadens mest lyhörd och flexibla leverantör inom truckutbildning. Så oavsett vilken lösning som ert företag behöver kan ni räkna med att vi gör allt för att hitta rätt utbildning för er! Vi har marknadens bästa priser! Ja, ni kan bli samarbetspartner!  Som samarbetspartner får ni ta del av alla våra tjänster och marknadens lägsta priser!

Kontakta oss så hjälper vi dig.